Blue Basement Big Band zoekt trompettist

Foto:

Welke trompettist vindt het leuk om in de trompetsectie van de Blue Basement Big Band te komen spelen? Door studie heeft onze vierde trompettist de band moeten verlaten en daarom is men op zoek naar een vervanger. 

De Blue Basement Big Band is een bijzondere band. Ze laat zich niet in een muzikaal vakje plaatsen en brengt net zo gemakkelijk een easy swinging jazz standard als ‘Take Five’ van Dave Brubeck of  ‘In the mood’ van Glenn Miller ten gehore als een hedendaags up tempo nummer zoals ‘Wonderwall’ van Oasis of een latin jazz stuk ‘Blue Bossa’. Voor deze volledige bigband bezetting met heerlijk veel glimmend koper staat de dirigent Pim Wittenberns wild te gebaren als een leeuwentemmer die de muzikanten in toom probeert te houden.  ‘DC Ray’, de zangersoulman van de band uit Leusden, zingt nummers van Frank Sinatra (My Way, New-York New-York) en Michael Buble (Feeling good) alsof we in een intiem rood gepluched theatertje zitten. Om even later over te gaan tot het nummer ‘Hello’ van Lionel Richie  of ‘Soul with a capital S’ waarin met zoveel enthousiasme gezongen en gemusiceerd wordt je niet stil kunt blijven zitten.
Tussen al dat bigband geweld zitten fantastische soli van scheurende saxofoons, zwoele trombones en bluenote-spelende trompettisten en een eeuwig pingelende pianist. Daarbovenuit klinkt zo nu en dan een gitaarsolo bijv. bij het nummer ‘Smooth’ die zelfs Carlos Santana even doet verbleken. Kortom veel afwisseling en een lust voor het oor. Als je belangstelling hebt, ben je meer dan welkom om tijdens de repetities op de woensdagavonden van 20.15 uur tot ongeveer 22.30 uur, in zalencentrum De Haen te Hoevelaken, een aantal keer mee te spelen. Bel gerust naar Ton Bosman op 06-52513829 of kijk op de website.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen