Situatie rond “De Laak” lastig voor College

Foto: Arjen Gerritsma

“Dit is een hele lastige”, zo reageert wethouder Marly Klein. Dat komt, omdat er een aantal bezwaren over verschillende situaties bij het evenementencentrum zijn gemaakt. Bovendien wacht de gemeente op een uitspraak van de rechter en van de Raad van State.

Daarom hulde ze zich het liefst in stilzwijgen, al beloofde ze, dat de gemeente handhavend zal optreden als dat nodig is: “Op termijn komt er duidelijkheid voor alle partijen.” Het onderwerp kwam dinsdag tijdens het persuurtje aan de orde, omdat het College in een brief antwoord heeft gegeven op schriftelijke vragen van de Christen Unie – SGP. De combinatie wilde van het college precies weten hoe de vork in de Laaksteel zit. Dat antwoord is er nu en vanavond heeft de fractie zich over dat antwoord beraden. Wordt politiek ongetwijfeld vervolgd

De gemeente lijkt niet erg streng voor het evenementencentrum wanneer het gaat de verbouwingen, de geluidsoverlast en de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Voor de gemeente eeen definitief standpunt kan innemen en handhavend kan optreden, moeten eerst de uitspraken van de rechter en van de raad van State er zijn. Die worden over een paar weken verwacht.

Zie ook een bericht op de Stad Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen