Volle Baggelaar voor Concordia

Foto: Concordia

Dat muziek van eigen bodem erg populair is bewees muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen afgelopen zaterdag wel met een jaarconcert in het teken van de Nederlandse muziek.

Op 19 maart gaf Concordia het jaarconcert met als thema “Ik hou van Holland” . Deze keer geen standaard ha/fa/bra concertwerk: het programma bestond uitsluitend uit muziek van eigen bodem. Ook de aankleding van Sporthal De Baggelaar was daar afgestemd op het thema en de belangstelling was groter dan in 2015: nagenoeg alle plaatsen waren bezet.
2016-03-20 nconcordia 2

De toon werd bij aanvang van de avond direct gezet met “Ik hou van Holland”, gespeeld door orkest en malletband en extra opgefleurd door de majorettes. Na een kort welkom door de voorzitter volgde een aangenaam afgewisselde reeks optredens die aan elkaar gepraat werden door ladyspeaker Maaike van de Veen-Doornhof.
2016-03-20 nconcordia 3

Door de malletband o.l.v. dirigent Bert Bakker werd het publiek getrakteerd op typisch Hollands repertoire zoals o.a. “Als de morgen is gekomen”, “Het is een nacht”, “Twee motten”, “Kleine jongen” waarop door het publiek enthousiast gereageerd werd.

Ook de majorettes o.l.v. instructrice Alma Schurink hadden er zin in. Zij namen het publiek mee naar het Hollandse strand en met met hun showtje Hollandse mix, een medley van gezellige meezingers, kregen zij het publiek ook op de hand zodat er zelfs spontaan meegezongen en geklapt werd. Dat er hard geoefend was door de meisjes was ook duidelijk.
2016-03-20 nconcordia 1

Het fanfareorkest, aangevuld met een aantal invallers, had o.l.v. dirigent Bert Nellestijn een aantal medley’s van Hollandse hits op de lessenaar staan, waarbij het publiek moeilijk stil kon blijven zitten. Daarnaast werden nog “Vlieg met me mee”, “Ik neem je mee” enthousiast gespeeld. Het bekende “Mag ik dan bij jou” werd met begeleiding van het orkest mooi vertolkt door de bijna afgestudeerde muziekstudente Emilie Jocker. Zij oogstte daarmee veel bijval van publiek en leden.

Dringend nieuwe leden nodig
Concordia presenteerde ook de nieuw formatie waarmee buitenoptredens verzorgd gaan worden: een combinatie van malletband- en orkestleden, noodzakelijk vanwege het teruglopende aantal leden. Het beperkte aantal leden is momenteel een groot probleem, waardoor het steeds moeilijker wordt om een optreden te verzorgen, zowel op straat als zittend spelend. Met invallers van KSH Apeldoorn, Muz.ver. Ugchelen, CODA Amersfoort en Excelsior Putten was het jaarconcert nu nog mogelijk.

Zonder nieuwe aanwas is het de vraag of Nijkerkerveen over een muziekvereniging kan blijven beschikken. Concordia is dan ook hard op zoek naar nieuwe leden.
Aanmelden kan via de website, en wie eerst wil komen kennis maken is van harte welkom op de repetitie- en oefenavonden, orkest en malletband op de woensdagavond in het verenigingsgebouw Concordia, majorettes op de donderdagavond in De Baggelaar.

bijdrage van Henk Kas

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen