Nijkerk heeft niets om trots op te zijn?

Het is eng om in de nieuwe parkeergarage te parkeren, er zijn te weinig winkels open op zondag, de zwarte pieten keken chagrijnig bij de intocht, het nieuwe winkelcentrum is veel te mooi en stads voor Nijkerk, we zien de beloofde schapen in Corlaer helemaal niet, er zijn teveel winkels open op zondag, de ijsbaan wordt niet overdekt, er zijn winkels open op zondag…

Zomaar even een greep uit de tweets en posts op social media deze week. En juist tijdens de week waarin Thanksgiving gevierd werd in the USA was het klagen in Nijkerk niet van de lucht. We hebben hier eigenlijk ook helemaal niets om dankbaar voor te zijn. Toch?

Donny kan niet voetballen
De Mooiste Vrouw van Nederland is geen Nijkerkse en momenteel niet in China om Nederland te vertegenwoordigen bij de Miss World verkiezing. Geen drukte daarover dus. Wat een arrogante gedachte ook eigenlijk: een Nijkerkse Miss World. We hebben ook niet met z’n allen naar de wedstrijd Celtic-Ajax zitten kijken van de week. Donny van de Beek uit Nijkerkerveen kan namelijk helemaal niet voetballen, is dus niet een van de grootste aanstormende voetbaltalenten van Ajax en een debuut in Glasgow? No way! In de basis tegen PEC Zwolle? Dream on, Nijkerkse voetballertjes. Wie Donny een rolmodel voor de Nijkerkse jeugd noemt is hartstikke gek.

Niets verkocht voor mooie doelen
Goede doelen in Nijkerk? Daar doen we niet aan. Een Wens Voor Je Medemens maakte geen kalender voor het goede doel met 12 prachtige dames. De fotomodellen werden ook niet erg origineel vervoerd met tractoren, er was geen prachtige release van de kalender en er is niets verkocht voor de mooie doelen waar Een Wens Voor Je Medemens zich voor inzet.

Nijkerkse ondernemers doen niets voor onze binnenstad
Lokaler won de tweede prijs van het Samen Sterker Fonds helemaal niet. De twee Lokaler ondernemers doen namelijk niks voor onze binnenstad en zijn niet al tijden bezig om de perfecte app te ontwikkelen. Beleving en meer klanten naar de binnenstad krijgen? Het scheelt ze niets, hoor. En dan heb ik het nog niet eens over die andere Nijkerkse ondernemers die niet genomineerd zijn voor een Ambitie Award 2015. Stem dus vooral niet op Rob Veltink, Alex Visser en Janneke van Heugten via deze link. Er is niets om trots op te zijn! Laten we nu maar gewoon doen en toon vooral niet je waardering door ze te helpen met een stem. Veel te veel moeite; niet doen, niet stemmen.

Alle negativiteit op een stokje… Misschien is Thanksgiving vieren iets te overdreven maar Proud To Be A Nijkerker Day zou een leuk evenement kunnen zijn. Wat vind jij? Waar ben jij trots op?

2015-42

Over Marcelle Warringa
Marcelle houdt zich bezig met communicatie en PR met Commuwise. Ze adviseert over (social) media, online communicatie/PR en schrijft (web)teksten. In Nijkerk organiseert ze de Open Coffee Club en naast lokale initiatieven zet ze haar tijd ook in voor de internationale missie van Morning Tears: het helpen van kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.

LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Marcelle Warringa, Merit Roodbeen, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.

Elke maandag een nieuwe column online

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden