Vrijwilligers en beroepskrachten gediplomeerd Leider Sportieve Recreatie

Foto:

.Op woensdag 13 december heeft wethouder Nadya Aboyaakoub aan acht vrijwilligers en beroepskrachten het diploma Leider Sportieve Recreatie uitgereikt in het jongerencentrum Chill-Out.

Vijf van hen slaagden voor de opleiding LSR, niveau 2 (ondersteunend sport en spelbegeleider) en drie voor de opleiding LSR, niveau 3 (zelfstandig sport en spelbegeleider). Met dit landelijk erkende diploma kunnen zij als vrijwilliger of beroepskracht bij sportscholen, jongerencentra, scholen, kinderdagverblijven, scouting, en recreatieteams worden ingezet.

Nadat er in 2015 drie beroepskrachten van het jeugd- en jongerenwerk zijn geslaagd voor de opleiding LSR, niveau 3 is er in 2016 een nieuwe opleiding georganiseerd, waarbij er vijf vrijwilligers het diploma LSR, niveau 2 hebben behaald. Deze opleiding kon in 2015 en 2016 door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk worden gefinancierd dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Nijkerk Sportief en Gezond. Helaas is deze bijdrage in 2017 beëindigd, maar dankzij een bijdrage van de gemeente Nijkerk kon de opleiding alsnog worden georganiseerd.

Gelet op alle positieve reacties van de cursisten en doelgroep op de door Maarten van Bergen van Recreators gegeven opleiding en de mogelijkheden die deze diploma’s aan de gediplomeerden biedt, zetten Robert den Hartog als coördinator en Renger Walet als voorzitter van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk zich er voor in dat deze belangrijke opleiding ook in 2018 kan worden gegeven.

Gelukkig liet wethouder Nadya Aboyaakoub bij de uitreiking van de diploma’s al zien dat zij deze opleiding eveneens een warm hart toedraagt, hetgeen er mogelijk aan zal bijdragen dat deze opleiding in 2018 en de daarop volgende jaren kan worden gecontinueerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen