Ingezonden brief: Zwembad

in vogelvlucht, rechts de ligweide
in vogelvlucht, rechts de ligweide
Foto: architectenbureau Bos

Ik had nog mee willen doen met een naam voor het nieuwe zwembad maar de inzending was al gesloten zei de ambtenaar.

Jammer. Ik had zo mijn best gedaan en “Mary’s badsoap met een vleugje wilde chicken” bedacht. Maar ze was onverbiddelijk; regels zijn regels in Nijkerk en dat weet je best.

Zou toch aardig zijn, ze heeft het wel verdient. Ik hoop dat de VVD goeie afspraken met haar heeft gemaakt. De Kleins hebben ervaring met plucheplakken, nemen zo hun zetel mee en beginnen voor zichzelf.

Wel een lange naam, maar van de ANWB begreep ik dat zij nog wel een richtingbord hadden liggen waar die naam op kon. Was wel iets prijziger of dat een bezwaar was. Nee hoor, riep ik, parkeren is hot in Nijkerk. Parkeergeld te over.

Ik vroeg nog of de ANWB geen belangstelling had om het parkeerterrein bij het zwembad “Mary’s badsoap met een vleugje wilde chicken” uit te baten. Risico is nihil, de politiek geeft bij parkeren aan de exploitant altijd een contractuele garantieprijs. Ze storten het verschil tussen de opbrengst van het parkeerkaartje en het exploitatietekort 1x per jaar en automatisch. Klopt, de exploitant van de Oosterpoort ligt het hele jaar op z’n rug, in Spanje.
Er staat €0,90 per uur in de planning. Daar is wat gedoe over dus het kan in 2018 ook €0,70 blijven. Het CDA wil het op €0,70 houden volgend jaar. Die kijken niet op een beetje meer of minder bijpassen van het exploitatietekort Oosterpoort.
En anders korten ze de parkeertijd wel wat in naar 50 minuten. Zoiets heet in de Nijkerkse politiek uiteraard geen verhoging maar slim parkeermanagement

Boudewijn van de W. komt ook zwemmen in het nieuwe zwembad “Mary’s badsoap met een vleugje wilde chicken” stond er ooit in de krant.
Nadat Boudewijn van de W. de vorige coalitie aan gruzelementen hielp, heb ik eigenlijk niks meer van hem vernomen. De breker betaald in de politiek. Misschien is dat de reden.
Joop van R. is het in ieder geval nog niet vergeten stond in de krant en Hans de B. zal met de verkiezingen in aantocht ook wel onrustig beginnen te draaien in bed.

Het zou natuurlijk leuk zijn als Mary het lintje knipt en Boudewijn van de W., René R. en Ad K. samen de eerste plons maken in het zwembad “Mary’s badsoap met een vleugje wilde chicken”. Ze hebben zich erg ingespannen om het zwembad “Mary’s badsoap met een vleugje wilde chicken” in de Spoorkamp onder de vleug van wilde chickens te bouwen. Daarna nog even met een handdoekje de ligweide proberen.

Ja, afgelopen vrijdagmorgen was het weer raak. Van de Bor rook je tot voorbij het zwembad “Mary’s badsoap met een vleugje wilde chicken”.

Wat zou het jammer zijn als de officiele opening in “geur” opging. Dus een dag kiezen dat van de Bor op bedrijfsuitje is of hem en zijn personeel als eregasten uitnodigen om samen met Mary het lintje te knippen. Kan er alvast wat gedaan worden aan goed nabuurschap.

Jan Huttenga
[email protected]

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze brief

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen