Naam nieuw zwembad Jaap van der Krol-bad

Foto:

De naam van het nieuwe zwembad aan de Amersfoortseweg “Jaap van der Krol-bad.

In de maand december van 2017 kon er gestemd worden op vier genomineerde namen voor het zwembad. In totaal brachten 768 personen hun stem uit.

De namen werden aangeleverd door verenigingen die gebruikmaken van zwemwater en door personeelsleden van de zwembaden. Het College van B&W nomineerde enkele namen uit meer dan dertig inzendingen. Op deze namen kon gestemd worden.
De uitslag van de stemming was als volgt:
Jaap van der Krol-bad: 312 stemmen
’t Nije bad: 186 stemmen
De Bloemslag: 174 stemmen
Spoorbad: 96 stemmen

Inzender van de naam ‘Jaap van der Krol-bad’ was Zwem- en Waterpolovereniging Flevo Nijkerk. Op een nader te bepalen moment, zal deze vereniging een prijs in ontvangst nemen. Ook vindt er nog een loting plaats onder de personen die op de winnende naam gestemd hebben.

Jaap van der Krol

Jaap van der Krol was tussen 1941 en 1952 voorzitter van Zwem- en Waterpolovereniging FLEVO Nijkerk.. Daarnaast is hij jarenlang voorzitter van de Nederlandse Zwembond geweest en lid en enige tijd voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité. In die tijd richtte hij samen met de Nederlandse Sport Federatie de ‘Stichting Sportsupport’ op, om gezamenlijk het bedrijfsleven te kunnen benaderen. Dit gaf de sport een enorme impuls. Hij werkte als advocaat en procureur In Nijkerk en was daar van 1967 tot 1970 wethouder. Daar overleed hij in 1994.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen