Golden Story’s op de Veluwe

Foto:

Dit Veluwe-breed  Vertelproject gaat  2 oktober  van start in Arkemheen met de vertelvoorstelling Groene Zeep en Mariakaakjes.   Dit is de opmaat voor ouderen  om daarna hun eigen gouden verhalen te vertellen. 

Na deze  voorstelling, waarin veel herkenbare thema’s zijn verwerkt,  volgen twee workshops waarin deelnemers gecoacht worden hún Golden Story’s goed over het voetlicht te brengen.  Ouderen kunnen zich na de voorstelling hiervoor opgeven.  Deze verhalen krijgen op de slotavond op 17 oktober  een eigen presentatie.  
Een leven zonder internet kunnen wij ons al niet meer voorstellen, maar veel ouderen hebben de tijd nog gekend, dat een telefoon in huis niet vanzelfsprekend was, dat er op zaterdag gewerkt moest worden en je nog ‘juffrouw’ heette, als je niet getrouwd was. De tijd van grote gezinnen, de oorlog die ze als jeugdige toen, hebben mee gemaakt, vormden hen tot wie ze nu zijn. Ouder en  wijs geworden. Veel van deze verhalen gaan verloren. Golden Story’s wil ze naar boven halen en ouderen hiervoor een podium bieden.
Met de interactieve vertelvoorstelling, Groene Zeep en Maria kaakjes, gespeeld door Courage, kunst in veranderen, worden de ouderen uitgenodigd eigen herinneringen op te halen. De deelnemers worden hierbij één op één ondersteund door een vrijwilliger of begeleider. Diegene kan ook een lid zijn van een lokale toneelvereniging. 
els-en-doris-4
Golden Story’s gaat donderdag 2 oktober om 15.00 uur van start in woonzorgcentrum Amaris Arkemheen.
Donderdag 2 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur De Voorstelling
Woensdag  9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur workshop I
Donderdag 17 oktober van 16.00 tot 17.30 uur workshop II
Donderdag 17 oktober om 19.15 uur De presentatie 
Met Cultuurpact zetten de provincie Gelderland, gemeenten en KCG zich samen in voor versterking van kunst en cultuur in de regio. Resultaat is dat met culturele organisaties bovenlokale projecten worden gerealiseerd voor een divers publiek en dat er meer aandacht is voor cultuurbeleid. KCG coördineert de werkzaamheden en zet daarbij haar kennis, ervaring en expertise in. Cultuurpact Gelderland is actief in de regio’s Achterhoek, Rivierenland, Rond Arnhem, Rond Nijmegen en Veluwe. Cultuurpact Veluwe bestaat uit de gemeenten, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Scherpenzeel.
Centrum voor de Kunsten ’t Klooster in Harderwijk biedt in opdracht van Cultuurpact Veluwe het vertelproject Golden Story’s aan in samenwerking met de zorggroep Amaris en de welzijnsinstelling Sigma in Nijkerk.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen