Wethouder van Loozen zet zich in voor streekeigen beplanting

Foto:

Vandaag, maandag 22 januari ontving Henk Boersen van het Rietdekkersbedrijf Boersen het inspiratieboekje ‘Kiezen voor een toekomstbestendig bedrijf op een streekeigen bedrijventerrein’.

Hij kreeg dat plus een zomereik uit handen van wethouder Patricia van Loozen.

De boom en het boekje, zijn ter inspiratie voor hun nieuw in te richten bedrijfskavel op De Flier.

Nijkerk heeft prachtige landschappen. Deze landschappen zijn het groene kapitaal van de gemeente; mensen wonen, werken en recreëren graag in een mooie omgeving. De gemeente Nijkerk wil deze landschappen versterken, herkenbaarder maken en tegelijk ruimte bieden aan ondernemers. Daarnaast wil de gemeente duurzaam zijn, energiezuinig en klimaatbestendig.

Patricia van Loozen: “Rietdekkersbedrijf Boersen heeft afgelopen zomer een kavel gekocht op bedrijventerrein De Flier en bouwt een mooi nieuw pand met riet erop verwerkt. Met het aanbieden van dit boekje, hoop ik Henk Boersen aanvullend op ideeën te brengen om een bijdrage te leveren aan het landschap, de natuur en duurzaamheid van de gemeente Nijkerk. We hopen onze ondernemers met deze actie te inspireren en te overtuigen. Groen helpt bedrijven een gezonde onderneming neer te zetten en toekomstbestendig te zijn. De ideeën in dit boekje zijn enkele voorbeelden. Wij hopen dat we samen met onze ondernemers een bijdragen kunnen leveren aan een aantrekkelijke en gezonde gemeente”.

Boersen Rietdekkersbedrijf

Rietdekkersbedrijf Boersen is een bloeiende onderneming die zich volkomen richt op duurzaamheid en kwaliteit van rieten daken.

Op de foto van links naar rechts, Thea Kraaij, Patricia van Loozen van de gemeente Nijkerk, Henk Boersen van het gelijknamig rietdekkersbedrijf, Rien Loman en Femke Batterink, van de gemeente Nijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen