DLP: Onderhoud stoepen en straten moet beter

Foto:

De Lokale Partij wil dat het onderhoud van stoepen en straten in de centra van de 3 kernen beter wordt.

Het grootste deel van de openbare ruimte bestaat uit verhardingen. Tegels en klinkers dus. Het onderhoud daarvan zorgde vorig jaar voor veel ergernis.

De laatste jaren is er door de bezuinigingen te weinig aan het onderhoud van stoepen en straten gedaan. Dat was ook noodzakelijk, om nog belangrijker zaken, zoals het sociale gezicht van de gemeente, betaalbaar te houden. Gelukkig gaat het nu weer beter en kan het niveau van het onderhoud verhoogd worden. Met name de kernen van Nijkerk en Hoevelaken verdienen een hoger onderhoudsniveau. Maar ook in Nijkerkerveen moeten drukbezochte plekken beter onderhouden worden.

Dat schrijft De Lokale Partij in een persbericht

Peter Collignon: “De oude stadskern van Nijkerk, maar ook het centrum van Hoevelaken, moeten aantrekkelijker worden voor de winkelende bezoekers. Zij moeten er graag willen vertoeven en er inkopen doen. Gelukkig wordt daar in de Visie Aantrekkelijk Nijkerk voor de kern Nijkerk al gehoor aan gegeven. De Lokale Partij is het daar helemaal mee eens en wil dat dit ook voor de andere kernen gaat gebeuren. Daarbij past dat het groen onderhoud wordt verhoogd.
In elke wijk wonen mensen die graag zelf iets willen doen om de wijk waarin zij wonen een betere uitstraling te geven. Daardoor wordt niet alleen het leefklimaat beter maar kunnen zelfs de woningen in zo’n wijk in waarde stijgen. Door het groen beter te onderhouden (bijv. door op de goede manier te snoeien) kan ook criminaliteit verminderd worden (beter zicht op de woningen). ”

Korte curus

Ries van Elteren: ” De Lokale Partij wil dat de bewoners die dat graag willen, tijdens een korte cursus (bijvoorbeeld een avond of middag) wegwijs gemaakt worden in het onderhoud van de eigen wijk. Daarvoor zouden de bewoners beloond moeten worden door bijvoorbeeld het verbeteren van voorzieningen in de wijk (speelvoorzieningen, een bankje) of iets wat de inwoners graag zelf zouden willen. De Lokale Partij wil dat er naar de wijkbewoners geluisterd wordt. Zij hebben vaak goede en creatieve ideeën als het gaat om hoe een wijk eruit zou moeten zien en wat eraan gedaan zou kunnen worden.

De Lokale Partij wil graag dat burgers zich, als zij dat zelf willen, inzetten bij het onderhoud van het groen in de eigen wijken. Voor wat betreft de overige groenwerkzaamheden geeft De Lokale Partij er de voorkeur aan om deze door de eigen ambtenaren te laten uitvoeren.

Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen