Grote belangstelling glasvezel buitengebied

Foto:

De zaal in de Schakel zat maandagavond goed vol

Hieruit mag afgelid worden, dat de belangstelling voor glasvezel in het buitengebied groot is. Wethouder Van Veelen heeft er vertrouwen in. Zijn partij twitterde zijn uitspraak: “Opkomst geeft vertrouwen dat het buitengebied van Nijkerk mee doet om de meer dan 50% aanmelding te halen die nodig zijn voor groen licht voor deze belangrijke investering.”

De bijeenkomst in De Schakel was de eerste in een serie van vier in andere gemeenten in het gebied “Vallei en Veluwe Midden”, waaronder  Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten vallen. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 3 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van € 1.600,- bij eenmalige afkoop of € 12,50 per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,- extra. Op de website van “Glasvezel buitenaf“vindt u alle informatie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen