Voorlichtingsavond na brand aan Kajuit

Foto: Arjen Gerritsma

In de nacht van 19 op 20 januari werden de bewoners van de Kajuit opgeschrikt door een brand in het appartementencomplex.

In de centrale hal was brand ontstaan in de meterkast, waarbij rook naar boven was getrokken en zich had verspreid in de woningen. Woensdag 31 januari jl. organiseerden de brandweer, Woningstichting Nijkerk en de gemeente een informatieavond voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Kajuit en naastgelegen appartementen en woningen.

De ruimte aan de Flier was gevuld met ongeveer dertig bewoners, mensen van de hulpdiensten (politie en brandweer), de gemeente en Woningstichting Nijkerk . Burgemeester Renkema vroeg de bewoners hoe zij de avond hadden beleefd, wat er beter had gekund en waar ze blij mee waren.

Tijdens de avond legden de hulpdiensten uit hoe de avond qua inzet van de hulpdiensten was verlopen. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen aan de brandweer, aan WSN en aan de burgemeester. De brandweer gaf veel tips ter vergroting van de eigen brandveiligheid in huis. Onvoorzichtig gebruik van apparatuur is een van de belangrijkste oorzaken van woningbrand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen