B&W achter New York Pizza

Foto:

New York Pizza wil zich vestigen aan het Willem Alexanderplein. De VVD vroeg zich af, of dat wel verstandig is.

Kan best zegt het college nu in antwoord op vragen van de VVD.  Volgens het college zullen de activiteiten van de vestiging van New YorkPizza voor ongeveer 80% bestaan uit bezorgen en 20% afhaal.

Niels Staal (VVD) maakte zich ongerust over de parkeerdrukte, die de pizzeria met zich mee zal brengen. Het college deelt die zorg niet, omdat het afhalen zich buiten de spitsuren zal afspelen. Bovendien is er volgens B&W voldoende parkeergelegenheid en zullen er nog een paar aanvullende maatregelen (blauwe parkeerzone, éénrichtingverkeer) genomen worden.

Staal vroeg zich ook af, of de locatie wel past binnen het Bestemmingsplan Binnenstad. Het college vindt New York Pizza van gelijke orde is als van een cafetaria die ook beschikt over een haal- en bezorgfunctie. Die past binnen dat bestemmingsplan.

Het college wil wel goede afspraken maken over het verkeersgedrag van de bezorgers met hun elektrische scooters of fietsen.  Het parkeren van hun vervoersmiddelen zal aan de zijkant van het gebouw plaatsvinden waardoor wordt voorkomen dat er verkeersbewegingen aan de voorzijde zullen plaatsvinden.

Reacties

article
104018
New York Pizza wil zich vestigen aan het Willem Alexanderplein. De VVD vroeg zich af,
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/104018/bw-new-york-pizza/
2018-02-12T15:44:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/12/27160839/2017-12-18-pizzeria-willem-alexanderplein.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws