Hoe krijg ik een ingang?

Foto:

De Schakel was dinsdagavond druk bezet. Nieuwsgierig kwamen rond de 100 ondernemers kennis maken met BNI.

De ondernemersclub had behoorlijk uitgepakt. Zo was er een innemende spreker, een hapje en een drankje, het uitwisselen van visitekaartjes en een goed gevulde goodie bag.

BNI Bach Nijkerk

Natuurlijk werd er uitgelegd, wat BNI en is wat het wil bereiken. Eigenlijk is het principe eenvoudig. De leden van BNI zetten voor elkaar de deur open bij andere ondernemers. “Geven loont” is de slogan en uit een paar verhalen uit de praktijk moest dat ook blijken. BNI Bach Nijkerk president  Mariëlle Ducaat : “Bij BNI bundelen lokale zakenmensen hun krachten en komen wekelijks bijeen. Ons krachtige plaatselijke netwerk fungeert dan als je verkoopteam, prijst je diensten aan bij hun relaties en zorgt ervoor dat je omzet sterk kan groeien. Eenvoudig, maar bijzonder effectief.”

Joël Aerts

Daarna was het de beurt aan Joël Aerts. Hij hield de zaal vol, dat ondernemen één ding is, maar als je je onderneming verder wilt brengen, moet je ook een leider zijn. In hoog tempo legde hij uit,  wat je als leider echt moet doen. Wat hem betreft gaat het dan om drie dingen: 1. Groei: maak werk van je medewerkers; 2. Actie: elke dag een stapje naar het doel en 3. Richting geven: zo doe je dat.

Netwerken

Natuurlijk kan zo’n avond niet zonder netwerken en dat gebeurde na een uurtje in de grote zaal uitbundig. De leden van BNI Bach waren in ieder geval tevreden.

Of het BNIledental aan het wekelijkse ontbijt ook gegroeid is, dat zal over een paar weken wel blijken

bijdrage van Rob Veen en Ely Hackmann

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen