Statushouders langer in zusterhuis

Foto:

De WSN wil het zusterhuis tot in 2022 gebruiken voor statushouders. Het college is het daar mee eens.

De vergunning loopt in maart van dit jaar af, maar er komen nog steeds nieuwe statushouders in.  ln het Zusterhuis zijn 31 kamers, waar statushouders per twee personen een toilet en douche delen. De bedoeling is dat de statushouders uiteindelijk doorstromen naar een zelfstandige woning. Vanaf de in gebruik neming van het Zusterhuis zijn er 46 statushouders ingestroomd en 14 statushouders uitgestroomd. De uitstroom betreft vooral statushouders (13) die door gezinshereniging doorstromen naar een zelfstandige woning.

Zodra de Kleine Wooneenheden (KWE) aan de Spoorkamp in gebruik genomen worden zullen 7 statushouders naar deze zelfstandige woonvorm doorstromen.

Naast de opvang van statushouders wil de woningsteichting de mogelijkheden verkennen om het Zusterhuis in de toekomst mogelijk te gebruiken voor de tijdelijke huisvesting van bewoners van het huidige woonzorgcentrum Huize St Jozef. Maar voorlopig is heyt nog niet zo ver.

Taakstelling huisvesting statushouders

 

 

 

 

Gezien het feit dat er in 2018 en 2019 nog een aanzienlijk aantal statushouders gehuisvest moet worden én het feit dat de planvorming voor woonzorgcentrum Huize St Jozef nog in de oriënterende fase is, wil WSN de mogelijkheid verlengen om het Zusterhuis te gebruiken voor tijdelijke huisvesting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen