Weerstand tegen zonnepanelen “Over de Laak”

Foto: nijkerki.nieuws.nl

AMERSFOORT – Een petitie tegen de aanleg van zonnevelden in het gebied Over de Laak heeft in twee weken meer dan negenhonderd handtekeningen, ook van Nijkerkers

De petitie vraagt terug te komen op het raadsbesluit van 23 mei 2017 en af te zien van de mogelijkheid van de aanleg van zonnevelden in Vathorst-Noord en Over de Laak. Volgens ondertekenaars kan het plan helemaal niet, omdat Amersfoort in 2016 samen met omwonenden de Ontwikkelingsvisie Over de Laak heeft vastgesteld, waarbij geen ruimte is opgenomen voor zonnevelden.

Vanavond, dinsdag 20 februari, wordt om 21:45 uur de tussenstand van deze petitie overhandigd aan wethouder Stegeman bij de Ronde in de raadszaal.

De gemeente verkocht de zonnevelden aan de bevolking op deze manier: “Een van de mogelijke locaties voor zonnevelden is het gebied Over de Laak (tussen het riviertje De Laak en Nijkerk) dat zo’n 145 hectare beslaat. De gemeente is eigenaar van drie percelen met een omvang van circa 36 hectare, de overige gronden zijn in handen van private grondeigenaren en particulieren. Op deze gronden is het beperkt mogelijk om zonnevelden aan te leggen als een initiatiefnemer voldoet aan voorwaarden die de gemeenteraad heeft vastgesteld. En in het kader van de Ontwikkelingsvisie Over de Laak zijn er nog aanvullende randvoorwaarden, zoals meerwaarde voor natuur en recreatie, toegankelijkheid van het gebied, behoud van landschappelijke structuren e.d..”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen