IVN-landschapsbustochten groot succes

Foto:

Vanwege het grote succes van de door IVN Nijkerk georganiseerde landschapsbustochten, heeft het bestuur van Nijkerk 600 jaar aan IVN Nijkerk een aanvullend bedrag ter beschikking gesteld waarmee vier extra tochten georganiseerd kunnen worden. 

De busexcursiesbus excursies leiden door de vier eeuwenoude landschapstypen die de gemeente Nijkerk rijk is: de Arkemheenpolder, het kampenlandschap, de heideontginning en het slagenlandschap. Er wordt een aantal keren uitgestapt om bijzondere landschapselementen te bezoeken en de IVN-gidsen Arie van den Berg en Leendert de Boer praten tijdens de tocht en bij de uitstapjes honderduit over de bijzonderheden die in de landschappen te zien zijn. 
Bij de landwinkel De Maaneschijn wordt een pauze gehouden. Aan het begin van de excursie ontvangen de deelnemers een uitklapfolder met informatie en een routekaart zodat ook later de tocht op eigen gelegenheid gereden kan worden.
Hoewel het aanvankelijk bij de inschrijvingen niet storm liep, werd de animo zo groot dat de tochten van augustus en september in juli al volgeboekt waren en er een wachtlijst ontstond van meer dan tachtig personen. De deelnemers tonen zich erg enthousiast en zorgen duidelijk voor een mond-tot-mondreclame. Het ging de IVN-gidsen aan het hart zoveel geïnteresseerden te moeten teleurstellen en zij dienden een verzoek in bij de Stichting Nijkerk 600 jaar om een aanvullend budget; met het bovenvermelde succes: vier extra gratis bustochten. Daarmee is dit evenement de langstlopende feestelijkheid van Nijkerk 600 jaar stadsrechten. 
De datums zijn geworden de zaterdagen 12 en 19 oktober en 2 en 9 november. Men vertrekt om 09.30 uur vanaf het stadhuis en om ongeveer 13.00 uur is de bus weer terug. 
De aanmeldingen kunnen per e-mail worden toegezonden aan [email protected]. Iedere inschrijving wordt bevestigd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen