Huurders en jarige WSN in “rondje Niekark

Foto:

September is de maand waarin Woningstichting Nijkerk haar 60-jarig jubileum viert. Wie jarig is trakteert. Daarom werden huurders uitgenodigd voor een feestelijke stadswandeling in samenwerking met Stichting Oud Nijkerk. Afgelopen woensdag 4 september was het zover; onder begeleiding van stadsgidsen in traditionele kledij maakten 60 huurders en een aantal WSN-ers samen een ‘rondje Niekark’.

Rood-witte ballonnen en een wapperende WSN vlag aan de gevel van Museum Oud Nijkerk verraadden dat de maandelijkse stadswandeling deze keer een bijzonder karakter heeft. Vrouwe Aleida van Hulckesteijn en 5 prachtig uitgedoste jonkers verwelkomden de gasten en namen ze mee in de historie van de binnenstad. De geschiedenis van de bewoners van Huize De Wheem, de bagijntjes die bier brouwden van water uit de Breede Beek, de tabaksteelt en tal van andere wetenswaardigheden kwamen aan bod. Menig oudere deelnemer haalde herinneringen op aan het leven van toen. 
Geen feest zonder een hapje en drankje. Tijdens de wandeling streken de groepen hiervoor neer bij Prins Heerlijk en De Postkamer. Beide dagbestedingslocaties in het centrum zijn afgelopen jaren ontwikkeld en in eigendom van WSN. Als dank voor hun deelname kreeg iedereen tot slot nog twee entreekaartjes voor museum Oude Nijkerk en een wandelgids van Nijkerk. 
WSN 60 jaar en Nijkerk 600 jaar
Voor Woningstichting Nijkerk is 2013 wel een heel bijzonder feestjaar. Naast meebeleven van de grootse viering van 600 jaar stadsrechten, viert WSN haar 60 jarig jubileum. In 1953 werd Christelijke Woningbouwvereniging Nijkerk e.o. opgericht. Gestart zonder vast kantoor, later werkend vanuit het Scouting clubgebouw aan De Brink en nu professioneel verhuurder van zo’n 3.000 woningen, waarmee vele Nijkerkers een goed onderdak hebben. De eerste woningen werden rond 1960 gebouwd aan de Marijkestraat. Tot 1973 was de woningbouwvereniging een vrijwilligersorganisatie. Met 600 woningen in beheer werd het toen tijd om te professionaliseren. In 1980 betrok WSN haar kantoor aan de Havenstraat. De fusie met het Gemeentelijk Woningbouw Bedrijf tot Woningstichting Nijkerk volgde in 1995. Een jaar later verhuisde WSN naar de Van ’t Hoffstraat. Het pand is eind 2012 verbouwd om te voldoen aan de eisen van deze tijd. 
Ondanks recessie, toch vieren
Met deze stadswandeling voor huurders, waarbij is aangehaakt op een bestaand initiatief van Stichting Oud Nijkerk, staat WSN op bescheiden wijze stil bij het jubileum. Want de zorgen in de sociale woningsector gelden net zo goed voor Nijkerk. Maar juist in deze tijd van recessie is het belangrijk lief en leed met elkaar te delen. En dus ook samen feest te vieren.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen