Feestelijke opening van een schooldak vol zonnepanelen voor de buurtbewoners

Foto:

Woensdag 21 maart is het zonnedak van basisschool Maranatha, samen met de leden van Zon Op Nijkerk en wethouders Van Veelen en Aboyaakoub, feestelijk in gebruik genomen.

Maar liefst 170 panelen liggen er op het dak.

Dit is het zesde dak van Zon op Nijkerk en het tweede dak samen met een school. De leden zijn veelal ouders van de leerlingen van de school en wijkbewoners.

Spectaculaire beleving

Deze feestelijke ochtend was spectaculair voor de kinderen van basisschool Maranatha en de leden van Zon op Nijkerk. Leren door beleven is de slogan op de gevel van de school en dat is goed in de praktijk gebracht. Dankzij de techniekshow van MadScience is de nieuwsgierigheid van kinderen gewekt voor techniek in het alledaagse leven.

Allerlei proefjes werden gedaan rondom het thema energie en stroom, waarbij de kinderen mee konden doen. De beide wethouders, de directeur van de school en voorzitter van Zon gingen in een proefopstelling, door samen te werken, stroom doorgeven. “Zo gebeurde dat ook op ons schooldak. Door samen te werken wekken we stroom op voor onze buurtbewoners”, legt directeur Sieds Elze Sennema zijn leerlingen uit.

Samen voor duurzaamheid

“Een mooi project waarbij ouders, kinderen en wijkbewoners samenwerken aan een meer duurzame wereld, met Zon op Nijkerk en de school. Voor ons is de samenwerking tussen Zon op Nijkerk en de Maranathaschool een mooi voorbeeld van onze wens in het nieuwe gebouw; om samen met de buurt een actieve gemeenschap te vormen.”, aldus de directeur van de Maranatha.

Op zaterdag 17 maart hadden de leden van ZON al een feestelijk moment gehad met een kijkje op hun eigen zonnepanelen op het dak van de school.

Zon op School

Inmiddels heeft Zon op Nijkerk vergevorderde gesprekken met meerdere scholen. Op die manier kunnen ouders en wijkbewoners via een lidmaatschap van Zon op Nijkerk meedoen in hun buurt. Dat kan al vanaf één paneel. Zon op Nijkerk werkt ook samen met bedrijven die als ‘dakdonor’ hun dak belangeloos beschikbaar stellen voor de panelen van inwoners van Nijkerk. Op www.zonopnijkerk.nl is meer informatie is te vinden over projecten en deelname.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen