Slaaprobot is slaapverwekkend

Foto:

Er stonden zaterdag zes stands op de informatiemarkt.

Het aanbod was heel divers, van slaaprobot tot het slaap-waak centrum van het ziekenhuis. Maar ook waren er de slaapoefentherapeut, mindfulness trainer, psycholoog en neurofeedback therapeut. Bezoekers konden rustig in gesprek met de aanwezige experts. Zij namen ook uitgebreid de tijd voor een gesprek.  Zo werd iedereen geïnformeerd over de hulp die er is voor mensen met slaapproblemen.

De slaaprobot was erg in trek. Mensen waren nieuwsgierig hoe die werkte en konden hem allemaal even vasthouden. De markt is een onderdeel van de slaapmaand.

bijdrage van Mariëlle Schipperen (tekst)

Andere activiteiten tijdens de slaapmaand

De slaapmaand startte met 2 lezingen. Ysbrand van der Werf, onderzoeker en schrijver van het boek ‘iedereen slaapt’ vertelde eerder deze maand in de bibliotheek hoe het precies zit met onze slaap en met slaapproblemen. De tweede lezing (in Hoevelaken) ging over de veranderingen van de slaap bij het ouder worden.

Daarnaast waren er 3 verschillende workshops van lokale zorgverleners. Ze waren voor mensen die lastig in slaap kunnen komen, moeite hebben met doorslapen of vroeg wakker worden. Er was ook aandacht voor lichamelijke klachten tijdens de slaap.

De gezondheidscentra en bibliotheek zijn erg tevreden over het verloop van deze maand. Ze merken dat mensen deze maand waarderen en de hulp vinden om hun gezondheid te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen