“Glasvezel buitenaf” gaat glasvezel aanleggen (video)

Foto:

Het buitengebied van Nijkerk krijgt glasvezel.

53,1 % van de inwoners (van Vallei en Veluwe Midden) een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners uit de buitengebieden van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten.

In het bedrijfsrestaurant van het stadhuis werd een en ander bekend gemaakt.

Spannend was het nog wel, want voor het weekeinde was de 50% nog niet behaald. In het weekeinde kwamen nog aanmeldingen binnen, waardoor vandaag  het benodigde aantal aanmeldingen in Vallei en Veluwe Midden als nog werd behaald. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied

Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en dorpsraden. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was.

Eindelijk is het zo ver

Gert van Winkoop en Jan van de Kraats (Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten) zetten zich al jaren in voor de komst van glasvezel in het buitengebied en hadden afgelopen periode maar één doel voor ogen: minimaal 50% deelname behalen. Jan van de Kraats: “Eindelijk is het zo ver. We zijn als initiatiefgroep al een hele tijd bezig om glasvezel in het buitengebied te krijgen. Dat de behoefte groot is, dat wisten we. We zijn ontzettend blij met het resultaat.”

Alsnog aanmelden en aanleg

Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel buitenaf start na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat in het 3e of 4e kwartaal van 2019 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, gebruik kan maken van glasvezel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen