Ontwerpbegroting Regio FoodValley akkoord

Foto:

Op vrijdag 20 april 2018 verstuurde het Regiobestuur de ‘Ontwerpbegroting Regio FoodValley 2019-2022’, via de colleges van B&W, naar de gemeenteraden van de acht regiogemeenten.

Inwonersbijdrage

De inwonersbijdrage voor 2019 is vastgesteld op € 3,05 per inwoner. In de begroting staan ook projecten uit de werkprogramma’s. Daarmee biedt de ontwerpbegroting meer inzicht in wat er daadwerkelijk in Regio FoodValley en de regiogemeenten gebeurt.

Kadernota

De gemeenteraad ontving in januari 2018 de ‘Kadernota 2019-2022’. In deze nota staan de richtlijnen en de ambities van de regio. Op 24 januari konden raadsleden via een speciaal georganiseerde raadsbijeenkomst hun inbreng over de kadernota geven en vragen stellen. In de periode van eind januari tot begin maart is de nota in alle gemeenteraden besproken. Op basis van de kadernota is vervolgens de ontwerpbegroting 2019-2022 gemaakt.

Proces

De gemeenteraden ontvangen via de colleges van B&W de ontwerpbegroting, zij kunnen eventueel een zienswijze indienen. De zienswijzen worden meegenomen voordat de begroting definitief wordt vastgesteld door het Regiobestuur op 15 juni 2018. Na vaststelling van de begroting wordt deze aangeboden aan Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen