Oranjeconcert Streekmannenkoor feestelijke opmaat Koningsdag

Foto:

Donderdag 26 april, op de vooravond van Koningsdag, hield het Chr. Streekmannenkoor NW-Veluwe, Nijkerk haar traditionele Oranjeconcert in een volle Grote Kerk.

Speciale concertbezoekers waren het Canadese koor “Libertas Malechoir” van Martin Mans met hun partners. Zij maken een concerttrip door Nederland en waren die dag net in Nederland gearriveerd. Het concert, door dirigent Martin Mans samengesteld, bestond uit veel Nederlandse maar ook uit Engelse en zelfs Russische liederen. Het koor had dit jaar ook flink geoefend op nieuwe liederen. Samen met de meer bekende liederen, vormde het een prachtig geheel.

Indrukwekkend was de declamatie over Martin Luther King door voorzitter Henk Riggeling met daarop volgend het lied “I have a dream.” De medley van bekende vaderlandse liederen, zorgde voor veel enthousiasme. Het ensemble van het koor liet horen waartoe ze in staat is met het bekende Beatle-nummer “Yesterday.” Ook “Sanctus” met een prachtige solopartij van koorsolist Kees Teeuwissen. Bij de koorliederen “Bolen Milezi” en “Auld Lang Syne” toonde koorsolist Peter Estié zijn talent. De uitstekende solisten, zoals Marjolein de Wit: met een prachtige solo op diverse fluiten lokte veel enthousiasme uit. Het virtuoze en humoristische spel van Jan Lenselink op vleugel oogstte veel waardering. Wim de Penning, knap op synthesizer, Maurice van Dijk met een prachtige trompetsolo en Harmen van Es organist op het prachtige Van Deventer-orgel, lieten eveneens hun muzikale kwaliteiten horen.

Het enthousiaste publiek genoot dan ook met volle teugen van deze prachtige muzikale avond, die eindigde in een dankbaar applaus en een gezamenlijk gezongen “Wilhelmus.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen