In 2019 weer Nijkerkse scheurkalender

Foto:

De Nijkerkse Scheurkalender ‘Dit is Nijkerk’ krijgt een tweede editie in 2019.

Maranke Pater, eigenaresse van tekstbureau Watmetebinnenschiet, gaat hiervoor opnieuw een samenwerking aan met Jumbo Veltink en uitgeverij Nabij Producties.

Het uiteindelijke resultaat ligt inmiddels bij honderden inwoners van de gemeente thuis. ,,Ik heb foto’s gekregen van mensen die hem op het kleinste kamertje van het huis hebben hangen, maar sommigen hebben de kalender een ereplekje gegeven in de woonkamer. Wat mensen vooral zo raakt is dat de scheurkalender verhalen en foto’s bevat van de plaats waar ze zelf zijn opgegroeid of wonen. Ik heb ook van buiten Nijkerk vraag gehad naar de kalender.”

Pater is al jaren freelance journaliste voor verschillende kranten in de regio. Dit maakt dat ze veel foto’s en anekdotes over Nijkerk en Nijkerkerveen heeft weten te verzamelen. ‘Dit is Nijkerk 2019’ wordt opnieuw een kalender vol leuke weetjes en feitjes over de stad, interviews met Bekende Nijkerkers, zinspelingen in het Nijkerks dialect, maar ook woordzoekers. ,,Voor de nieuwe kalender ben ik op zoek naar mensen die het leuk vinden om verhaaltjes te maken in het Veluws dialect of die oude of nieuwe foto’s hebben of leuke anekdote’s die te maken hebben met Nijkerkerveen of Nijkerk.” Tips zijn welkom via een privébericht op Facebook of via de mail: [email protected].

De kalender wordt in een oplage van 1250 stuks vanaf september verkocht via Jumbo Veltink in Nijkerk. Ondernemers of particulieren die een grote oplage willen reserveren voor bijvoorbeeld in het kerstpakket of als nieuwjaars- of relatiegeschenk kunnen contact opnemen.

Volg de ontwikkelingen van de nieuwe kalender via www.facebook.com/ditisnijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen