Roodbeen verrast kinderen Meander met prentenboek

Foto:

AMERSFOORT – Lisette Noordzij van Boekhandel Roodbeen verraste onlangs de kinderen op de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum in Amersfoort met een mooi cadeau.

Als afsluiting van de boekhandelscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ nam Noordzij een hele stapel mee van het mooie prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou. Op de kinderafdeling werden de boeken van harte ontvangen en las Noordzij met veel plezier een aantal kinderen uit het prentenboek voor. “Opgroeien tussen de mooiste kinderboeken die er zijn, voorgelezen worden, thuis, in het ziekenhuis of op school, dat wens je ieder kind toe”, aldus Noordzij.

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ wil alle kinderen in Nederland en Vlaanderen laten opgroeien tussen de boeken. Om de missie te laten slagen wordt door boekhandels ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek verkocht voor maar 2 euro. Deze lage prijs maakt het mogelijk om kinderen boeken te geven. Lisette Noordzij: “In februari mocht ik hier al zijn met het spannende jeugdboek Ronja en de roversdochter. Geweldig dat ik dat bezoek nu een vervolg kon geven met een hele stapel van het mooie prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou.”

Over het prentenboek

In het prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou willen Hazeltje en Grote Haas elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop. De laatste scène uit het boek hangt in menig kinderkamer: ‘Toen ging hij naast hem liggen en fluisterde met een glimlach: “Ik hou van jou tot aan de maan – en terug!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen