De Goede Woning voorgoed dicht

Foto:

Bestuursvoorzitter Bert van Essen en andere bestuurders van De Goede Woning hebben donderdag het pand symbolisch verlaten.

De zaken moeten nog even afgehandeld worden, maar vanaf 30 juni aanstaande bestaat deze woningstichting niet meer, na 98 jaar. De plannen lagen er al geruime tijd, omdat beide woningstichtingen vinden, dat de gemeente Nijkerk als één samenhangend woongebied moet worden benaderd.

De locatie voor de afscheidsreceptie aan de Van Dijkhuizenstraat 55b was niet toevallig gekozen. De woningen daar zijn het laatste wapenfeit van De Goede Woning. Bert van Essen in het AD van afgelopen zaterdag: “De contacten met de huurders zal ik wel missen. Mensen konden bij ons altijd binnenlopen.Ik hoop ze de hand te kunnen schudden op de afscheidsreceptie.” Dat kon hij in ruime mate, onder andere met de wethouders Van Loozen en Van Veelen. Zij gaven hem – zo meldt Nijkerkerveen.org –  het bord “De Goede Woning”. Dat is de naam van het bouwproject van de woningen, die op het vroegere Filippoterrein komen te staan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen