INGEZONDEN BRIEF: Ongeloof over woonpark Hoevelaken

Foto: BPD

Graag wil ik via deze weg mijn ongenoegen en vooral ook ongeloof uiten inzake de ontwikkelingen van het nieuwbouwproject Woonpark Hoevelaken.

Als geïnteresseerde, potentiële koper volg ik dit project nu al ruim 1.5 jaar en wordt helaas telkens geconfronteerd met vertraging en erg weinig (nieuwe) informatie. Sinds deze wek heeft BPD dan meer informatie vrijgegeven en wat blijkt:

  • De prijzen van de woningen zijn zo maar met 10%-43% gestegen!
  • Diverse huizen zijn kleiner dan initieel aangegeven
  • Er worden diverse standaard zaken nu niet geleverd: bijvoorbeeld een tweede badkamer in diverse type woningen (dus meer betalen voor minder)
  • Schetsen komen echt totaal niet meer overeen met initiële impressies. Een ‘mooi’ voorbeeld is de watervilla wat echt een compleet andere woning is geworden (met een prijs vanaf € 999.000 ipv € 700.000)

BPD reageert dan simpelweg door te stellen dat het project vertraagd is en dat de bouwkosten hoger zijn geworden.

Voor mij echt een onacceptabele ‘verklaring’ en ik kan niet anders concluderen dat BPD de vertraging afwentelt op de koper, dat de potentiële koper vals voorgelicht is (het zal wel een lokkertje zijn geweest) en dat BPD maximaal wil profiteren van de woning schaarste!

Ik neem aan dat de Gemeente Nijkerk ook een ander beeld had toen gesproken werd over dit project, de ontwikkeling en de prijzen…..hoewel de Gemeente waarschijnlijk (niet langer) een direct betrokken partij is kan ik me niet voorstellen dat burgemeester & wethouder blij zijn met deze gang van zaken.

Ik verneem graag het standpunt van de gemeente in dezen.

Robin Peters

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen