Daniel van der Ree zwemt deze zomer gratis

Foto:

Een lid van Flevo verzond de naam “Jaap van der Krol bad”

Het was één van de vier mogelijk namen. Op die namen kon gestemd worden. Er waren 236 mensen, die voor “Jaap van der Krol Bad” kozen. Zat je bij die 236, dan maakte je kans op een gratis zomerabonnement. Vanmiddag trok burgemeester Gerard Renkema een briefje uit het bakje met namen. het was Daniël van der Ree.

Geen lift

Sommige mensen maakten tijdens het openingsweekeind opmerkingen over het ontbreken van een lift ten behoeve van mensen met een beperking. Wethouder Marly Klein liet desgevraagd weten, dat de lift tijdens het ontwerp zeker aan de orde is geweest. Vanwege een kosten/baten-analyse is de lift niet in het ontwerp opgenomen.

Toch krijgt het bad naar alle waarschijnlijkheid binnenkort het ITS certificaat. Dat is het certificaat van het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid. Op een paar – nog door te voeren – kleine aanpassingen na voldoet het bad nagenoeg aan de eisen van dit keurmerk. Onder andere, omdat mensen met een beperking in een rolstoel op het “perron” naast het bad naar de gebeurtenissen in het water kunnen kijken. Dat “perron” is namelijk extra breed gemaakt en de deur daar naar toe ook.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen