Musicaldroom wordt werkelijkheid

Foto:

Een echte hoofdrol in een landelijke musical naast echte bekende musicalsterren.

Komend weekend komt die droom uit voor 13-jarige Ella Kemp. In theater KAF in Almere staat ze in 2 voorstellingen van de musical Nooit Gedacht Land.

Deze eigen bewerking van het welbekende verhaal van Peter Pan vormt de eindvoorstelling van de RTL Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy.
Alle leerlingen van alle (50) vestigingen van deze musical-opleiding staan ieder jaar 3 weekeinden lang op het podium naast professionele musical-sterren.

Voor Kemp is het dit jaar extra bijzonder want zij heeft één van de kinderhoofdrollen te pakken en is dus naast o.a. Sander van der Poel, Lotte Verhoeven en Jelle Zijlstra te zien in het theater.

5 jaar geleden is Ella Kemp gestart bij de Telekids Musicalschool. Na 3 jaar kwalificeerde zij zich voor de Topclub en Danceclass Top van de RTL Academy, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Alle leerlingen van de Topclubs mogen vervolgens auditie doen voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Voor Ella was het raak: Zij kreeg een hoofdrol als één van de Lichtwezens. De Lichtwezens vormen de rode draad in de hele musical, zodat ze bijna in elke scene op het toneel te zien zijn. Het vraagt met name veel van de danskwaliteiten van Ella en haar cast-genoten. ‘Ik vind het een heel leuk avontuur, omdat ik nog nooit zo iets heb gedaan, het is dus allemaal nieuw voor mij.’

De audities voor de hoofdrollen en daarna de repetities waren in Amsterdam. Ella Kemp: ‘Ik vind het super leuk, ik heb wel vaker op een podium gestaan maar met deze rol als Lichtwezen is het anders.’

Bij de RTL Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie elke week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. In de eindvoorstelling komen in de totaalscenes maar liefst 150 kinderen gezamenlijk op het podium te staan met voor getalenteerde leerlingen een echte hoofdrol.

De RTL Telekids Musicalschool start in september weer met lessen en kinderen kunnen dan weer instromen bij de mini’s (4-6 jaar) de kidsclub (7-9 jaar) of bij de teensclub (10-14 jaar). Daarnaast organiseert de musicalschool door het jaar heen diverse auditiedagen om direct in te kunnen stromen in een Topclub. Kijk voor meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen