Aftellen begonnen

Foto:

Op maandag 11 juni 2018 is het aftellen begonnen van de trainingsperiode van de Nijkerk Challenge.

Over precies 11 weken gaat de challenge-week van start.

Dit jaar wordt de challenge voor de vijfde keer georganiseerd, door de samenwerkende gezondheidscentra Nijkerk. Een groep van zo’n 70 deelnemers bereidt zich al vanaf maart voor op de challenge-week van 27 augustus t/m 1 september.

Uitdaging en vakantie

Bij de Nijkerk Challenge gaat om samen wandelen, je leefstijl aanpassen, je fitter voelen. In de slotweek van de challenge wordt er op zes aaneengesloten dagen gewandeld. Stuk voor stuk prachtige routes in Nijkerk en omgeving. De finish op 1 september zal dit jaar extra feestelijk zijn, met ook nog het Shanty Festival en de Sleepbootdagen.

‘Voor mij is de Challenge-week echt vakantie’, aldus één van de challengers die al vaker mee deed. ‘Een week lang mooie routes lopen in een gezellige groep, ik neem er met plezier vrij voor van mijn werk. Ook de voorbereiding is bijzonder. Het motiveert enorm dat je elkaar elke week bij het wandelen ziet. Je wilt niet thuis blijven.’

Hester Liemburg is één van de vaste begeleiders vanuit de Gezondheidscentra Nijkerk, fysiotherapeut en leefstijladviseur en vanaf de start betrokken bij de Nationale Diabetes Challenge. Hester: ‘Tijdens de trainingsfase van een half jaar bespreken we de afstanden van de challenge-week met de deelnemers, meestal lopen we in die week zo’n 15 kilometer per dag. Iedere deelnemer bereidt zich in zijn eigen tempo voor op de wandelweek. Deelnemers leren hun eigen grenzen beter kennen. Men kan vaak meer aan dan men dacht. Dat is mooi om te zien. Geeft mij en mijn team een zeer trots gevoel en na de week de deelnemers ook’.

Samen fitter

De voorbereidingen van de challenge-week vinden plaats onder begeleiding van fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, podotherapeuten, diëtisten en huisartsen. De afgelopen jaren gaven veel challengers aan dat zij zich fitter voelden dan voorheen.

Was de Challenge oorspronkelijk opgezet voor mensen met diabetes, de laatste jaren lopen ook mensen met een verhoogd risico op diabetes mee en de groep is nog breder geworden. Bekend is dat bewegen ook het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen en goed is voor bijvoorbeeld mensen voor mensen met overgewicht. De Diabetes Challenge heet daarom nu de Nijkerk Challenge.

Reacties

article
111202
Op maandag 11 juni 2018 is het aftellen begonnen van de trainingsperiode van de Nijkerk
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/111202/aftellen-begonnen/
2018-06-13T10:02:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/03/03173240/2018-03-30-Nijkerk-challenge.png
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid, Nieuws