Doorrijhoogte Nijkerkerbrug verhoogd

Foto:

Afgelopen weekend zijn de werkzaamheden aan de Nijkerkerbrug goed verlopen.

Zo is onder andere het brugdeel boven de Slingerweg vervangen. Rijkswaterstaat versterkt de brug met Combinatie NU (Mourik en BESIX). De Nijkerkerbrug heeft nu een doorrijhoogte van 4,50 meter.

Nieuw brugdeel

Het brugdeel boven de Slingerweg was onder meer door aanrijdingen dusdanig beschadigd dat vervanging noodzakelijk was. Uit eerdere gesprekken met de omgeving kwam de wens naar voren om de doorrijhoogte te verhogen. Door de vervanging van het brugdeel is de onderdoorgang op de Slingerweg nu 4,50 meter in plaats van 3,90 meter.

Reserve weekendafsluitingen

De komende maanden wordt er verder gewerkt aan het versterken van de brug. Dat gebeurt vanaf de onderkant van de brug. De geplande reserveweekenden zijn niet meer nodig.

Brug zonder beperkingen
Eind september 2018 is de brug weer open voor verkeer tot en met 60 ton. De fietspaden zijn gerepareerd en de voegovergangen vervangen.

Meer informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden, weekendafsluitingen en verkeersmaatregelen is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/n301-Nijkerkerbrug, www.bereikbaargelderland.nl en op www.zeewolde.nl.

Bij vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoon: 0800-8002.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen