Disponibel twee weken in binnenhaven

Foto:

Donderdag 14 juni werd de dubbelexpositie ‘Nijkerk en de Zuiderzee’ feestelijk geopend door commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

In Museum Nijkerk is de expositie te zien tot eind december en in Stoomgemaal Arkemheen t/m eind oktober. De dubbelexpositie wordt begeleid door een serie leuke activiteiten.

Als eerste ligt de klipperaak Disponibel twee weken in de binnenhaven van Nijkerk, bij het Stadhuis. Schippersechtpaar Freek en Betty van IJken varen al hun hele leven en hebben een permanente woonplek aan boord van het historische familieschip Disponibel.

De vaste stek van dit schip is de Eemhaven in Amersfoort, maar speciaal voor de dubbelexpositie ‘Nijkerk en de Zuiderzee’ heeft het echtpaar Van IJken hun schip naar Nijkerk gevaren. In de weken dat het schip in de haven ligt is het te bezichtigen. De mogelijkheden staan aangegeven op een bord bij of op het schip.

Bij goed weer zal er zaterdagavond 23 juni een diavoorstelling gegeven worden met beeld geprojecteerd op een van de zeilen van de Disponibel. De voorstelling begint om 22.00 uur omdat het (bijna) donker moet zijn. De diavoorstelling vindt plaats in de open lucht, en gaat alleen door bij goed weer. De toegang is gratis.

In de expositie in Museum Nijkerk is een uitgebreid audio-verslag te beluisteren en te lezen met Freek en Betty van IJken, geïnterviewd door Jan van de Kuinder.


Schippersechtpaar Freek en Betty van IJken liggen met hun schip Disponibel twee weken in de binnenhaven van Nijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen