Openingsfeest Holkerbeek

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG
Foto:

Afgelopen zaterdag 16 juni 2018 vond op Holkerbeek het openingsfeest plaats.

Het project is afgerond en alle bewoners wonen er nu minimaal een half jaar.:

Het parkeerterrein was gezellig ingericht, inclusief springkussen voor de kinderen.  Aan de BBQ namen de bijna 50 bewoners van Holkerbeek, in de leeftijd van 1 – 85 jaar, deel.

In vergelijking met ruim 4 jaar geleden zijn de grondkosten én de bouwkosten flink gestegen. Ook de hypotheekrente was laag. Door het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap hebben de leden van de Vereniging Woonproject Holkerbeek meer woning voor hun geld gekregen. De besparingen op de ontwikkeling van het woonproject (dus zonder projectontwikkelaar) is dikwijls omgezet in de kwaliteit van de woningen. Zonder deskundige bijdrage van Van Bokhorst Architecten uit Nijkerk en Bouwbedrijf van de Kolk uit Garderen was weliswaar niet mogelijk geweest.

Zij hebben het inzicht en lef gehad om in het midden van de bouwcrisis in zee te gaan met dit burgerinitiatief. Inmiddels weten zijn met deze ervaringen hun voordeel te doen bij het realiseren van diverse andere CPO–projecten. Of die ook in Nijkerk zullen zijn, is overigens nog maar de vraag. Die heeft haar conclusie getrokken: voorlopig geen CPO meer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden