Eerste [email protected] bij bibliotheek

De [email protected] is een mobiele kar voorzien van allerhande technische snufjes vooral bedoeld om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de wereld van de technologie.

Met behulp van Fischertechnik leren ze de basisprincipes van programmeren, zoals onder andere meten en regelen. De [email protected] is voorzien van veel modellen, waaronder een 3-D printer en een sorteermachine. De modellen kunnen bediend en geprogrammeerd worden door middel van een app.

De [email protected] is onderdeel van de Summerschool, een programma gericht op techniek en leren programmeren tijdens de zomerperiode in de bibliotheek.

De andere activiteiten tijdens de Summerschool zijn een Drone-cup wedstrijd, workshop handletteren, programmeren met blue-bots en muziek maken met behulp van fruit met de Makey-makey.

De [email protected] is ontwikkeld in samenwerking met FischerTechniek Nederland en Duitsland. Het is de eerste flexibele ‘programmeermobiel’ waarbij alles rondom techniek en robotica in compacte vorm aanwezig is. Kinderen (maar ook volwassenen(!) kunnen in korte tijd kennismaken met techniek en programmeren.
De ontwikkeling van de [email protected] is mede mogelijk gemaakt door de innovatiegelden van Rijnbrink, serviceorganisatie van de bibliotheken in Gelderland. De ontwikkeling van het programma van de Summerschool is georganiseerd door de gezamenlijke bibliotheken van Brummen/Voorst, Bibliotheek Nijkerk en Bibliotheek Noord Veluwe.

De presentatie van de [email protected] vindt plaats op woensdag 27 juni om 11.30 uur in de bibliotheek van Nijkerk.

Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek.

article
111610
Woensdag 27 juni vindt de officiële presentatie van de [email protected] plaats in bibliotheek Nijkerk. De
2018-06-18T16:35:04+00:00