Onderzoek reistijden leerlingenvervoer leidt tot PRO21vragen

Foto:

In mei deed B&W een onderzoek naar de reistijden in het leerlingenvervoer. Het resultaat roept bij Janneke van Heugten (PRO21) vragen op.

Behalve een aantal vragen over het onderzoeksproces wilt ze weten, hoeveel leerlingen langer dan 60 minuten in de bus zitten. Het contract met Valleihopper verloopt op 1-1-2020. Dan moet er een nieuw contract komen. Van Heugten wilt weten, of B&W dan – net als Amersfoort –  de maximale reistijd op één uur zal bepalen.

Proef zelfstandig reizen

Door de gemeente wordt in augustus gestart met een twee jaar durende proef om de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten. Met als doel dat ze zo veel mogelijk zelfstandig naar school gaan en minder afhankelijk zijn van het leerlingenvervoer. Van Heugten wilt weten welke criteria daar precies bij gehanteerd worden.Ook is ze nieuwsgierig naar de betrouwbaarheid van de gebruikte apps, want kinderen mogen daar niet de dupe van worden.

Recht op leerlingenvervoer

Hoe weet je, of je recht hebt op leerlingenvervoer? Ouders ervaren – zo meldden ze PRO21 – drempels bij het aanvragen. Van Heugten wilt weten hoe dat precies zit en of de aanvraag niet simpeler kan.

Het zijn de eerste schriftelijke vragen van raadslid Janneke van Heugten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen