“Niets blijft zoals het was” krijgt een vervolg

Foto:

Op 8 en 24 mei 2018 heeft de werkgroep twee geslaagde bijeenkomsten belegd over het thema ‘Niets blijft zoals het was’.

Deelnemers doen enthousiast mee, delen problemen en daar waar mogelijk worden oplossingen aangedragen. De start van ‘Niets blijft zoals het was’ is daarmee een succes.

Onderwerpen die hoog scoren op de agenda van senioren zijn: wonen, (voorkomen van) eenzaamheid, hoe ga je om met onveiligheid, met name in de avonden, wat is het belang van een levenstestament en/of een ondertekende wilsverklaring en hoe pak je dit soort zaken aan? Hoe leg je vertrouwelijke documenten en gegevens vast voor de achterblijvers als er iets met je gebeurt?

Ook hebben veel mensen schroom om bijvoorbeeld hulp of assistentie te vragen van hun kinderen (‘want die hebben het al zo druk’) – hoe neem je die drempel dan weg? Het gebruik van de Nijkerkse wegwijzer voor senioren (bij Sigma is deze wegwijzer gratis verkrijgbaar, Frieswijkstraat 99, telefoon 033-2474830).

De bijeenkomsten hebben geresulteerd in het geven van extra aandacht voor ‘wonen’. Er is besloten om dit jaar nog in samenwerking met de ouderenbonden, Sigma en UVV een speciale meeting over wonen te organiseren voor belangstellenden, waarbij ook een vertegenwoordiger van de WSN aanwezig zal zijn.

Op dinsdag 25 september wordt de volgende bijeenkomst door de werkgroep belegd. Plaats: de Wulfshoeve, Moorselaar 69 in Nijkerk. Inloop vanaf 14.00 uur. Start bijeenkomst: 14.30 uur. Afsluiting rond 16.30 uur. Nadere inlichtingen/aanmelden bij Nel Satter, Brink 43, 3861 VA Nijkerk. Tel. 06-83314962. E-mail: [email protected] – voel je vrij en welkom en meld je meteen aan! Iedereen is hartelijk welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen