Jubileumjaar van de VUN staat voor de deur (video)

Foto:

De start van het 40e cursusjaar van de VUN (Volksuniversiteit Nijkerk) staat voor de deur.

Cursusjaar 2018-2019 belooft weer een boeiend jaar te worden.

(Spectaculaire) nieuwe activiteiten

  • 2 concerten: De Messiah (7 december 2018) en de Johannes Passion (5 april 2019)
  • Muzieklezingen voorafgaand aan en over deze twee concerten
  • Op 1 oktober wordt de eerste lezing van het seizoen verzorgd door niemand minder dan Jan Terlouw.
  • Lezing & Film start met de Film Wild op 4 oktober 2018 door Luc Enting.
  • Later in het jaar komt Tobias de Ronde zelf een introductie verzorgen bij de film Doof Kind.
  • Vier proefavonden in samenwerking met Slijterij de Moor over wijn, whisky en cognac
  • “Het verborgen gezicht van moderne slavernij”, is een “korte cursus” van 3 avonden verzorgd door de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission.
  • “Twee keer sneller lezen, driemaal beter onthouden” is een korte cursus van 3 avonden

Muzieklezingen en Concerten

De VUN organiseert voor het eerst in haar bestaan twee heuse concerten. Tijdens het samenstellen van het programma voor 2018-2019 raakte de VUN in gesprek met de heer Piet Philipse over het verzorgen van twee muzieklezingen over de Johannes Passion en de Messiah. Het enthousiasme van beide partijen om dit te gaan doen leidde uiteindelijk niet alleen tot 2 muzieklezingen, maar ook tot de mogelijkheid om tegen een zeer betaalbare prijs (slechts € 27,50 per kaartje per concert) deze muziekstukken in Nijkerk ten gehore te gaan brengen.

Op 7 december 2018 kunt u in de Kruiskerk een uitvoering van de Messiah van Händel gaan beluisteren.
Op 5 april 2019 staat de Johannes Passion op het programma.
De uitvoering is in handen van het voice ensemble Voices, een aantal solisten en het Wilhelminaconsort (bestaande uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest) onder leiding van dirigent Piet Philipse.

De VUN hoopt op veel belangstelling voor deze avonden. “Het zou voor ons als VUN een fantastisch gebeuren zijn om op deze avonden in een volle Kruiskerk mensen te kunnen laten genieten van deze 2 bijzondere muziekstukken”, aldus Stef Loos, voorzitter van de VUN.

Uitgebreide informatie

Op de website van de VUN vindt u de uitgebreide omschrijvingen van alle cursussen en lezingen. Uiteraard ontbreken in het programma voor 2018-2019 de taalcursussen en cursussen zoals Fotografie (3 niveaus), Leren kijken naar kunst, Mindfulness en de EHBO cursussen niet.

De belangrijkste vernieuwingen

De VUN breidt haar samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk uit. Naast dat er een vervolg gegeven wordt aan de combinatie Lezing & Film, zal het grootste deel van onze lezingen in de bibliotheek gaan plaatsvinden. De lezingen die in de bibliotheek plaatsvinden, gaan gegarandeerd door!!

De VUN heeft een nieuwe inschrijfprocedure toegevoegd aan de site met directe betaling van de cursus/lezingkosten! De inschrijfpagina is daarom veranderd. Cursisten kunnen zich vanaf heden inschrijven door gebruik te maken van een winkelmandje.

  • Hiermee komt de VUN tegemoet aan wensen die zij van haar cursisten hebben ontvangen, te weten:
  • Het tegelijkertijd kunnen inschrijven van meer dan één persoon voor dezelfde cursus;
  • Het in één keer kunnen inschrijven voor meerdere cursussen;
  • Cursisten ontvangen nu een bevestiging van de inschrijving en/of kunnen deze printen als pdf aan het einde van de inschrijving;
  • Het is nu mogelijk om iemand via de shop een cursus en/of lezing cadeau te doen, maar de betaling via een ander adres te laten lopen;
  • Als het maximale aantal deelnemers is bereikt voor een cursus of lezing is dit direct zichtbaar bij inschrijven.

Informatieavond

Op donderdag 6 september van 19.30 uur tot 21.30 uur kunnen geïnteresseerden meer informatie over het cursus- en lezingaanbod van de VUN krijgen. Tijdens deze avond worden er ook gratis flitslessen georganiseerd. De informatieavond vindt plaats in de Bibliotheek Nijkerk (Frieswijkstraat 99). Op de informatieavond zijn ook diverse docenten aanwezig en kunt u zich – zo u wilt – direct aanmelden voor de cursussen en lezingen van de VUN. Aanmelden kan ook via de website van de VUN: www.vu-nijkerk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen