Harke haakt

“Ik kan niet breien en ik kan niet haken”, toch pakte wethouder Harke Dijksterhuis woensdagmorgen de haaknaalden en ging hij aan de slag.

Hij deed dat in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Daar haakten meer dan 30 vrouwen smiley’s. Ze deden dat in aanloop naar de “Week van de Aandacht“. Die organiseert Sigma van 27 september tot en met 5 oktober. Deelnemers aan die week krijgen een klein presentje: de gehaakte smiley.

Wethouder Dijksterhuis: “wat een gezelligheid wat een activiteit.” Hij omschreef de haakactie als een klein gebaar voor het geven van aandacht. De smiley is daar -volgens hem – een mooi symbool voor.

De deelneemsters hadden ook hun eigen argument om mee te doen. Zo zei de een: “Ik haak heel veel. Nu ben ik bezig met een kleedje voor mijn schoondochter. Maar het is ook leuk om een waardering voor de vrijwilligers te maken”

En de ander: “Ik haak sinds kort en dan is dit een goede oefening. Ik vind de Week van Aandacht een goed idee en daarom doe ik mee en het is leuk om een beloning voor anderen te maken anderen die iets goeds doen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden