20 van 28 Opstapwoningen zijn klaar

Ze stonden er in twee dagen, 20 van de 28 opstapwoningen. De overige 8 komen binnenkort.

Ze zijn er neergezet door de Woningstichting, de gemeente en bouwer Heijmans. Dat ging zo.

De zogenaamde Heijmans ONE woningen zijn eigentijds en energiezuinig. Ze hebben een oppervlakte van 39 vierkante meter. De woningen zijn geprefabriceerd; ze zijn verplaatsbaar en kunnen in één dag worden gebouwd.

Tijdelijk huurcontract

Ze bieden een tijdelijk thuis aan diverse woningzoekenden, zoals eenpersoonshuishoudens die met spoed op zoek zijn naar woonruimte, jongeren en nieuwkomers. Naar verwachting zullen de eerste bewoners zich eind september gaan huisvesten. Alle woningen worden verhuurd met een tijdelijk contract. Bewoners moeten zelf actief op zoek naar een vervolgstap.

Amersfoort niet

Toevallig gisteren meldde het AD, dat er in de buurgemeente geen opstapwoningen komen. Er zijn volgens de gemeente amper geschikte locaties in de stad. Op de schaarse plekken waar het wel zou kunnen, zit wetgeving in de weg.

Voorlopig niet meer

Donderdag was er een kleine persconferentie bij de huizen. Daar werd bekend, dat 99 jongeren gereageerd hadden. Zeven daarvan hebben een woning toe gewezen gekregen. Zeven woningen gaan naar nieuwkomers (statushouders) en 14 zijn er voor spoedzoekers. Dat zijn mensen, die met spoed op zoek zijn woonruimte. Daar hadden 38 mensen gereageerd. De eerste twee groepen krijgen een contract van 5 jaar, de laatste van 2 jaar.

Eigenlijk moesten veel mer van dit soort woningen gebouwd kunnen worden. Ely Hackmann vroeg er naar

 

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden