Klompenhouwer nog in de race voor WK-titel

Foto:

IZMIR – De grote kampioenen van het damesbiljarten voelen de dreiging van de jeugd, maar kunnen de aanvallen op hun positie nog afslaan.

Het WK voor dames heeft nog vier spelers over voor de titel, daarbij zijn de twee grote favorieten Orie Hida en Therese Klompenhouwer, de Turkse kampioene Gülsen Degener en de enige nieuwkomer op het podium: Sruong Pheavy uit Cambodja.

De halve finales zetten twee Europeanen en twee Aziaten tegenover elkaar: Hida-Pheavy en daarna Klompenhouwer-Degener.

Therese Klompenhouwer ondervond weinig tegenstand van Aysegul Fendi (30-16 in 30), Gülsen Degener versloeg een van de nieuwe sterren in Turkije, de wildcard speelster Guzin Mujde Karakasli (30-26 in 39) en Sruong Pheavy speelde de laatste Zuid-Amerikaanse, Claudia Lalinde, uit het toernooi met 30-16 in 26 beurten.

 

Therese Klompenhouwer had een voor haar doen matige voorronde (0.852), maar liet tegen Fendi af en toe haar klasse zien. De Turkse was alleen goed bij de start (6-0 voorsprong), daarna domineerde Klompenhouwer, die met een ‘zeven’ net voor de pauze naar 17-7 in 10 ging, maar dat hoge niveau niet kon vasthouden tot het eind.

bron: Kozoom.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen