Negende expeditie Corlaer gestart

Foto:

Vol goede moed beleefden vrijdagmiddag tientallen derde klassers van het Corlaer College de aftrap van de negende expeditie Corlaer.

Die aftrap duurde de hele middag en dan gaat het om kennis maken, spelen en ook lol maken.

Lang niet alles staat al vast. Zo weet expeditie Azië al waar ze naar toe gaan: Thailand. Corlaer Cycling weet waarvoor ze gaan fietsen: Duchenne heroes. Bij de andere expedities moeten nog allerlei keuzes gemaakt worden.

Solliciteren

De leerlingen, die meedoen horen wel bij de gelukkigen. Aan het einde van het tweede leerjaar moet er gesolliciteerd worden, met een brief, een filmpje of wat dan ook. Daarna volgen er sollicitatiegesprekken, soms één, soms meer. Dat is zeker geen gelopen race. Voor sommige expedities staan er wel tachtig leerlingen in de rij.

Meer evalueren

Er verandert dit jaar wel het een en ander, vooral vanuit onderwijskundig perspectief. Tot nu toe ging het vooral om het organiseren in allerlei opzichten en goede doelen helpen, op basis van respect en wederkerigheid iets betekenen voor de maatschappij. Dat blijft allemaal overeind. Er zal echter meer geëvalueerd worden. Leerlingen gaan een portfolio bijhouden en er komt tijd voor reflectie. De begeleiders krijgen tijd om die evaluaties voor te bereiden.

Interesse in wat zich de afgelopen jaren allemaal afgespeeld heeft in die expedities? Blader dan eens door ons dossier hierover.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden