Sociaal Domeinraad tevreden over ontwikkelingen

Evert Wulfsen voorzitter SDR
Evert Wulfsen voorzitter SDR
Foto:

De Sociaaldomeinraad Nijkerk is positief over het concept Programma Jeugd en over de evaluatie van de Gebiedsteams.

De SDR adviseert gevraagd en ongevraagd het college van B&W over de gang van zaken in het Sociaal Domein. Daarin vraagt ze wel aandacht voor het vergroten van de betrokkenheid van jongeren zélf in het Programma Jeugd..

Evaluatie gebiedsteams

De SDR vindt dat het huidig niveau van dienstverlening van de gebiedsteams gehandhaafd moet worden. Dat de gebiedsteams een relatief zelfstandig onderdeel van de gemeentelijke organisatie worden en dat de medewerkers van de gebiedsteams, met uitzondering van een kleine groep ‘superspecialisten’, in dienst komen van de gemeente, wordt door SDR gesteund. Voor de komende jaren is dit het beste voor de inwoners van de gemeente Nijkerk en blijft duidelijk dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering bij de gemeente ligt.

Een kind en gezinsvriendelijke gemeente Nijkerk 2018 – 2025

Deze nota is volgens de SDR een goede inventarisatie van de ontwikkelingen op het terrein van de jeugdzorg, “Maar het moet niet alleen bij de genoemde intenties blijven. Die zijn al vaker op verschillende beleidsniveaus uitgesproken. Desondanks neemt de problematiek toe.”

De SDR had dan ook in de nota meer over de uitvoering verwacht. Dus blijven de vragen daarover nog steeds aanwezig. De kern van die vragen is: “Hoe kan de betrokkenheid van de jongeren en hun omgeving vergroot worden bij de uitvoering”.

Afscheid Wulfsen

In het laatst gehouden overleg met de gemeente heeft Evert Wulfsen de voorzittershamer voorgoed neergelegd. Hij was 15 jaar voorzitter van de SDR.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen