Inspraak knooppunt Hoevelaken vanaf vandaag

Foto:

De aanpak van knooppunt Hoevelaken ligt vanaf vandaag voor iedereen ter inzage.

Het hele plan staat in 5000 pagina’s beschreven, opgeslagen in 15 mappen. Ondoenlijk voor de gewone burger en daarom heeft Rijkswaterstaat er een website voor gemaakt. De aanpak op die site is nieuw, ook voor RWS. Tot op postcodeniveau kunt u informatie opzoeken over de effecten voor bijvoorbeeld het geluid en het milieu en de natuur.

Rob Termaat legt een en ander uit.

Het smalle knooppunt wordt een ruime kom, aldus Christa Kempenaar (projectmanager RWS). Deze animatie geeft daar een beeld van

Kempenaer licht toe, dat het bedrag van 774 miljoen goed besteed wordt. Want, de files zullen afnemen, evenals het sluipverkeer. De verkeersveiligheid zal verbeteren en de afslag naar Hoevelaken (vanuit Amsterdam) gaat weer open. Om zover te komen gaat de schop vanaf 2021 de grond in. Op de foto ziet u de belangrijkste cijfers

Tussen 2023 en 2015 wordt het knooppunt in fasen opgeleverd. Maar daar gaat nog heel wat aan vooraf, te beginnen met een aantal informatie-avonden, waaronder die in de Klepperman op 15 oktober en in de Schakel, op 18 oktober.

Onteigenen

Met een duur woord heet het amoveren: panden die van eigenaren gekocht en daarna gesloopt moeten worden. Het gaat om woningen, winkels en benzinestations, behalve in Amersfoort ook i Nijkerkerveen en Terschuur. Veel keus hebben de bewoners, winkeliers en pompstationhouders niet. Leggen ze het aanbod van de wegbeheerder naast zich neer, dan volgt omwille van het algemeen belang onteigening van hun grond en alsnog sloop van de gebouwen.

Het plan ligt 6 weken ter inzage en u kunt bezwaar maken. Dat heet formeel een “zienswijze indienen”. Dat kan digitaal, het formulier ligt hier voor u klaar.

Op de site van Rijkswaterstaat zijn nog meer animaties te vinden, onder andere over de effecten voor het milieu, het geluid en de natuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden