Laatste beiaardconcert Nico Poorter

Vervangend stadsbeiaardier Nico Poorter speelde donderdagavond zijn laatste officiële beiaardconcert en, al zal hij nog de nodige markt- en andere bespelingen verzorgen, het voelde toch een beetje als een afscheid.

Op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging bij het Tabakhuis genoten zo’n 60 belangstellenden van dit concert, terwijl anderen dit lopend of zittend in de binnenstad deden. De aankondigingen hadden niet teveel gezegd: met dit veelzijdige programma kon Poorter de luisteraars volop boeien. Het was een mix van klassiek, exotisch en modern die uiterst muzikaal werd vertolkt, waardoor het een heel boeiend uur werd.
Geluidshinder
Helaas was tijdens het hele concert een zwaar gedreun te horen van een feest in een van de horecagelegenheden aan het Plein. Onbegrijpelijk dat hiervoor geen vergunnig nodig is en dat er dus pas als het kwaad is geschied bezwaar kan worden gemaakt. Onbegrijpelijk ook omdat de zomeravond-beiaardconcerten al bijna een eeuw op donderdag worden georganiseerd en dus uiterst voorspelbaar zijn.
De luisteraars lieten zich donderdag hierdoor niet ontmoedigen en togen na afloop voldaan naar de toreningang, waar ze Nico Poorter een hartelijk applaus gaven en velen hem persoonlijk bedankten voor zijn spel en zijn activiteiten als ware ambassadeur van de Nijkerkse beiaardcultuur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen