Duurzamere kaart voor De Dolle Joncker en Old Niekark

Foto:

Restaurants Regio Foodvalley krijgen duurzamere kaart. In Nijkerk zijn  dat de Dolle Joncker en Old Niekark.

Deze twee en twintig andere restaurants in de Regio Foodvalley doen mee met ‘Restaurants van Morgen’. Dit initiatief, gestart door Natuur & Milieu en Greendish, helpt de restaurants in deze regio te verduurzamen. De restaurants kunnen hun kaart duurzamer en gezonder maken door meer te werken met streekproducten en groenten en door de hoeveelheid zout, suiker, vet en voedselverspilling terug te dringen. De restaurants krijgen een uitgebreid advies met tips op maat. Ook wordt een aantal restaurants intensief begeleid bij de verduurzaming van hun restaurant.

Win-win-win

De duurzamere kaart verlaagt de milieu-impact van de restaurants, maakt het menu gezonder en leidt al snel tot kostenbesparing. Een echte win-win-winsituatie dus. Het klimaat is erbij gebaat dat de kaart meer groenten en minder vlees bevat, omdat de CO2-uitstoot van vlees veel hoger is. De milieu-impact kan verder omlaag door meer producten uit de regio te halen. Het verminderen van zout, vet, vlees en suiker is goed voor de gezondheid. En het terugdringen van voedselverspilling en de hoeveelheid vlees is goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Voedselbeleid

Het project sluit naadloos aan bij de regionale voedselvisie van Regio Foodvalley, waarin wordt gewerkt aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Ook Minister Schouten werkt aan het verduurzamen van ons voedselsysteem en noemde Restaurants van Morgen als aansprekend voorbeeld in haar brief aan de Tweede Kamer over accenten in het voedselbeleid de komende jaren.

Meer informatie

Er is nog ruimte voor een aantal extra restaurants om zich aan te sluiten. Meer informatie over aanmelding en een volledige lijst van de deelnemende restaurants is hier te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden