De Blue Basement Bigband viert 90-jarig bestaan in kerstsfeer

Foto:

Een bigband is echt een grote band. Hoevelaken heeft er één.

Twintig muzikanten, een complete bezetting! Trompetten, trombones, saxofoons, contrabas, gitaar , piano en slagwerk èn zelfs een basklarinet. Wekelijks wordt er geoefend in de kelder van Grand Café en Zalencentrum ‘ De Haen’.  De naam van de band wordt ontleend aan deze ruimte, waar op de deur met grote letters BASEMENT geschreven staat. Dat Blue slaat op de blues die ook gespeeld worden.

Er wordt keihard geoefend, want meestal ligt er een optreden in het verschiet. Nu eens op een dorpsfeest, een koningsdag, een bruiloft en dan weer op een jazzfestival, of zoals binnenkort op 16 december bij de ijsbaan op het Eemplein in Amersfoort. En niet in de laatste plaats op een reeks optredens in het voorjaar van 2019 aan de Costa del Sol!

Heel bijzonder optreden

Op 19 december a.s. zal gespeeld worden in de gelagkamer van ‘De Haen’ ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van het orkest.

In 1928 werd Muziekvereniging ‘Te Hoevelaken’ opgericht. Vanaf dat jaar werden alle dorpsfeesten opgeluisterd door het fanfare-orkest. Foto’s hiervan zijn in deze dagen te zien op de Hoevelakense Brink vlak naast ‘De Haen’. In de zestiger jaren zat er echter een lelijke dip in de eens zo bloeiende vereniging. De leden besloten daarop het fanfare-orkest om te smeden tot een bigband. En dat bleek een gouden greep!

De vereniging bloeit als nooit tevoren. Vanuit de wijde omgeving kwamen de muzikanten opdagen en in diezelfde wijde omgeving worden concerten gegeven. De bigband heeft een repertoire van ruim tweehonderdenvijftig stukken, van alles wat. Pop, rock, funk, soul, dansmuziek, Frank Sinatra en natuurlijk jazz.

Op 19 december a.s. zal er een greep gedaan worden uit dit zo rijke repertoire. Pim Wittenberns leidt het orkest. D.C. Ray zingt. Iedereen is van harte welkom.

Noteer maar alvast: Blue Basement Bigband ’90-jaar’ in ‘De Haen’ te Hoevelaken op 19 december 2018. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis.

bijdrage van Dick Blank


Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden