Zijn de scherfzorgen van Van Elteren weg genomen?

Foto:

het college heeft gereageerd op de zorgen, die Ries van Elteren (De Lokale Partij) uitte over bomscherven in het zand, dat bij de ontploffing van de bom in het Hoevelakense bos.

De gemeente gaat er niet meer over. Na de ruiming van de bom is het een zaak van het “Geldersch Landschap en Kastelen” (GLK). Afgesproken was, dat die organisatie zou zorgen voor voldoende afzetting. Wanneer bezoekers (kinderen) dan toch door ie afzetting heen gaan, i dat voor hun eigen verantwoording.

Kort na de ruiming van de bom heeft GLK bij de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd voor de verwerking van het zand. Deze vergunning is – na advies van diverse instanties – onlangs verleend. Op basis hiervan kan GLK het zand verwerken dan wel verwijderen.

De gemeente kan het bos niet tot verboden gebied verklaren, omdat het particulier terrein is.

GLK heeft de gemeente laten weten, dat het zand inmiddels is onderzocht op achtergebleven scherven en daarna verspreid is over de paden in het Hoevelakens Bos.

Bij Van Elteren zijn de zorgen weggenomen: “Het zand is immers op scherven doorzocht en verspreid over de paden in het bos. Ook het gevaar, dat kinderen er gangen graven en er onder kunnen komen is hierdoor verleden tijd.”

Opsluitbanden

Hij reageerde ook nog op de antwoorden van het college over de losliggende opsluitranden aan de Amersfoortseweg: “Ik kan alleen maar zeggen, dat de gemeente waarschijnlijk niet weet dat er zelfs al eens een opsluitrand bijna haaks op de weg heeft gelegen. Die is naderhand teruggeduwd, maar leverde wel degelijk gevaar voor het verkeer op. Ik begrijp dat er een proefvakje met een ander type lijm is aangelegd en dat er gekeken wordt naar andere reparatiemogelijkheden voor een duurzame/langdurige oplossing. Maar dat men hoopt dat er medio 2019 een oplossing is vind ik wel erg lang duren. Ik neem aan dat er bij andere gemeenten of in de wegenbouw toch wel beproefde methoden uitgetest zijn?

Reacties

article
118804
het college heeft gereageerd op de zorgen, die Ries van Elteren (De Lokale Partij) uitte
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/118804/scherfzorgen-elteren-weg-genomen/
2018-11-19T17:17:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/26115319/2018-10-26-bomscherf-01.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Nieuws