Meander hematologieverpleegkundigen gediplomeerd voor beenmergpuncties

Foto:

AMERSFOORT – Vier gespecialiseerde hematologieverpleegkundigen  van Meander Medisch Centrum zijn binnen het ziekenhuis opgeleid om zelfstandig beenmergpuncties te verrichten. Onlangs ontvingen zij hun diploma.

De gespecialiseerde verpleegkundigen hebben een uitgebreid scholingstraject doorlopen om zelf-standig beenmergpuncties te verrichten. Een hematoloog, internist gespecialiseerd in bloedziektes, is hierbij altijd aanwezig voor supervisie.  
Verpleegkundigen Hanneke van der Stelt, Hester Smit, Corine Kroeze en Mariëlle Govers zijn eerst theoretisch geschoold. Vervolgens trainden de twee Meander hematologen  Dr. S.K. Klein en Dr. R. Fijnheer hen in de praktijk. Deze opleiding duurde ruim een half jaar.
Hematologie is het medische specialisme dat zich bezighoudt met afwijkingen van het bloed, de bloed-vormende organen en de lymfklieren. Het is een specialisatie binnen de interne geneeskunde. Als mogelijk sprake is van een bloedziekte is een beenmergpunctie zinvol.
Steeds meer worden ervaren verpleegkundigen door Meander Medisch Centrum zelf opgeleid om specialistische verrichtingen onder supervisie te doen. Meander loopt hiermee voorop in Nederland.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen