Albert Heijn mag uitbreiden

Foto:

Het had aardig wat voeten in de aarde, de uitbreiding van de Albert Heijn in Nijkerk.

Gerard van den Tweel wilde meer dan de gemeente kon toestaan op basis van het detailhandelbeleid. Maar ze zijn er nu dan toch uit. De winkel wordt groter en het kantoorpand, waar ooit de SNS in zat, wordt gesloopt.

Kantoor en winkel worden gecombineerd in één gebouw. Na de verbouwing zijn ook de verkeersveiligheid, terreininrichting, uitstraling en ruimtelijke kwaliteit verbeterd. Daarnaast wordt ook ingezet op verduurzaming onder meer door zonnepanelen op het dak te leggen. De retourette komt in een zelfstandig gebouw.
Het lossen en laden zal straks in het pand zelf gebeuren.

In het collegebesluit staat: “De locatie Frieswijkstraat 2 te Nijkerk is buiten de aangewezen kernwinkelgebieden gelegen. Op basis van het gemeentelijke detailhandelsbeleid worden verdere uitbreidingen van de huidige detailhandelsfuncties buiten kernwinkelgebieden in principe niet toegestaan.” In gewoon Nederlands betekent dat, dat de winkel wel groter mag worden, maar het assortiment mag niet uitbreiden. Dat lijkt haaks te staan op berichten uit AHkringen,waar wel gesproken wordt over een (noodzakelijke) uitbreiding van het assortiment. Volgens de wethouders Oosterwijk en Broekman wordt het in ieder geval geen AH XL. Hierover zijn met de Van den Tweelgroep heldere afspraken gemaakt. Die afspraken worden in een overeenkomst vastgelegd.

Reactie Gerard van den Tweel

Van den Tweel reageert enthousiast: “Ik ben bijzonder blij, ook voor al mijn klanten dat de gemeente dit heeft goedgekeurd, zodat Albert Heijn Van den Tweel Nijkerk straks weer helemaal up-to-date is. De winkel zal van de nieuwste supermarktconcepten worden voorzien.
De plannen zijn ingediend. De puntjes zullen nu op de i gezet worden. We organiseren op 8 januari 2019 een inloopavond voor de omwonenden en belangstellenden.”

Die avond wordt van 19.00 tot 20.30 uur bij de supermarkt gehouden.

Najaar 2019 is de opening van de verbouwde Albert Heijn gepland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden