De Nepalblog over auto’s, geld en kilo’s

Foto:

Deze week de beurt aan mij, Gea, om een blog te schrijven over onze stichting en de activiteiten op weg naar Nepal.

Ik ben de penningmeester van Stichting Indira Nepal .

Éen van de grote wensen voor het opvanghuis is een degelijke auto waarmee de kinderen vervoerd kunnen worden. Naar school of naar het ziekenhuis als dat nodig is. Ook is het belangrijk dat de vrijwilligers en stagiairs die een tijdje in het opvanghuis komen helpen worden opgehaald van het vliegveld.

Omdat we erg lekker gaan met de al lopende acties hebben we als groep al een tijdje geleden stilletjes de wens uitgesproken om – naast de andere zaken die daar broodnodig zijn – een auto aan te schaffen. Wij durfden dit eerst niet hardop uit te spreken maar zo langzaamaan gaat het er naar uitzien dat een auto gerealiseerd kan worden! Want met de hulp van sponsors en donateurs hebben we al een behoorlijk bedrag bij elkaar. Zou het ons lukken?

Nu hebben we deze week van onze contacten in Nepal begrepen dat ze het aanbod hebben gehad om een perfect geschikte, degelijke 9-persoons tweedehands auto te kunnen aanschaffen. We zijn lekker op weg, maar dat bedrag hebben we nog niet helaas. We komen nog € 3000,- tekort. Auto’s in Nepal zijn een heel ding! Het is verboden om tweedehands auto’s in te voeren in Nepal. Nieuwe auto’s mogen wel het land in maar dan betaal je 180% van het aankoopbedrag aan invoerrechten. Een auto voor ons opvanghuis moet dus uit Nepal komen.

Maar hoe mooi zou het zijn als we in maart een auto kunnen aanbieden!

We gaan zeker kijken of we in de korte tijd die we nog hebben tot ons vertrek in maart nieuwe donateurs kunnen werven. Er lopen nog wat acties zoals de Verf Feesten en de Indira Winter Veiling maar misschien zijn er ook lezers van NijkerkNieuws.nl, die nog willen bijdragen? Aan hen wil ik zeggen: ALLE KLEINE BEETJES ZIJN WELKOM. Want veel beetjes kan oplopen tot heel veel! Misschien gaan we de € 3000,- die we nog nodig hebben voor een auto zelfs halen?

Er zijn inmiddels ook een aantal mensen die onze stichting een warm hart toedragen en zich aangemeld hebben voor de ‘kilo-challenge’ van Jumbo Veltink. Elke kilo aan lichaamsgewicht die eraf gaat levert minimaal € 10 euro op voor een goed doel naar keuze. Want de Jumbo sponsort sowieso al alle deelnemers. En met de sponsors die de ‘afvallers’ zelf er nog bij werven gaat dit een leuk bedrag opleveren voor ons goede doel. Hoe geweldig is het om in de supermarkt op de borden te lezen dat er ook mensen aan het afvallen voor óns goede doel? Een super gezonde en leuke actie van Jumbo Veltink! We hopen dat er veel kilo’s afgevallen gaan worden! Wij dromen nog even door over de auto. We hebben nog 2 maanden tot ons vertrek. Met al jullie hulp gaan we er komen. Alvast veel dank!

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

'

Reacties

article
121792
Deze week de beurt aan mij, Gea, om een blog te schrijven over onze stichting
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121792/de-nepalblog-2-2/
2019-01-20T23:37:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/20233242/2019-01-06-nepal-foto-daar-211.jpg
nepal
Nieuws